Een nieuwe job: directeur bedrijfsvoering FNT

Vandaag of maandag zal het College van Bestuur van de HU formeel communiceren dat ik per 1 oktober a.s. start als directeur Bedrijfsvoering bij de faculteit Natuur & Techniek.

Ik heb ontzettend veel zin in de functie en de nieuwe uitdaging. De functie van directeur Bedrijfsvoering ligt namelijk heel dicht bij het onderwijs en onze studenten. Nu een groot deel van de ondersteuning vanuit faculteiten naar HU Diensten gaat, komt de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsvoering in een nieuw daglicht te staan. De directeur Bedrijfsvoering is hierbij de bruggenbouwer tussen de faculteit en diensten. Iemand met een verbindende rol gericht op het samen organiseren van de best mogelijke dienstverlening. Degene die richting de diensten aangeeft wat de behoeften zijn vanuit het onderwijs & onderzoek en een leidende rol heeft bij het HU breed beschikbaar stellen van best practices, selfservices en klantgerichte diensten. Maar ook degene die HU Diensten scherp houdt om de ondersteuning zo studentgericht en innovatief mogelijk te maken. Die rol past bij me en geeft me energie. Ik verheug me er dan ook erg op!

De overstap komt wel wat eerder dan verwacht, maar past goed bij de strategische koers die de HU momenteel vaart. De overstap ligt in lijn met de ambities van HU Diensten: besparen op het management en het zoveel mogelijk integreren van de ondersteunende processen. Die lijn werd al snel zichtbaar nadat ik hier vorig jaar juni startte.

De teams van Studentzaken zullen worden ondergebracht bij andere diensten. Dat kan ook, want de teams van Studentzaken zijn sterk, zelfbewust en hebben duidelijk voor ogen wat al goed gaat en wat nog beter kan. De HU, maar ook ik persoonlijk, kiezen met deze transitie heel nadrukkelijk voor de toekomst. Met het MT Studentzaken hebben we al nagedacht over een mogelijk scenario voor de transitie.

Om de transitie de komende maanden in goede banen te leiden, is Iet Botterweg aangesteld als transitiemanager. Zij draagt zorg voor de lopende zaken en voor het zorgvuldig overdragen van de teams richting andere diensten. De teams worden hier nauw bij betrokken. Ook houdt zij een kort lijntje met onze studenten, OC Ambassadeurs en vertegenwoordigers van studieverenigingen en studentenorganisaties. Hierbij is nadrukkelijk aandacht voor de zichtbaarheid van studentenbelangenbehartiging en –participatie. Tevens zorgt zij voor het organiseren van een warm welkom voor OBP-ers die vanuit de faculteiten naar HU Diensten komen (bv. studentendecanen). Ik praat Iet goed bij over hetgeen binnen Studentzaken speelt en blijf de komende tijd regelmatig met haar in contact. De beoogde afrondingsdatum voor de transitie is 1 januari 2014.

Tot slot. Graag wil iedereen hartelijk bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar. In de nieuwe rol van directeur bedrijfsvoering hoop ik dat we die samenwerking verder voort zetten. Tot ziens dus, bij de FNT!

Advertenties
    • Cor
    • 26 september 2013

    Ha Marnix:) suc6 met je nieuwe job. Hartelijke groet. Cor Jansen

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: