To boldy go …

IMG_0119Vorige week vond voor de eerste keer in de traditie van HU de HU Prom plaats. Tijdens dit gala sprak de HU haar waardering uit richting de actieve studenten in medezeggenschap en studieverenigingen. Het was een zeer geslaagde avond vol Student PartYcipation! Met dank aan Emi voor de organisatie, i.s.m. de HU Community en de CMR (met speciale dank aan Marjolijn Lamot). Naast een optreden van de band Pure Ellende en DJ Joost, werden door Geri een aantal ‘queens’ en ‘kings’ extra in het zonnetje gezet in de categorieën ‘aanstormend talent’, ‘meest invloedrijke medezeggenschapper’ en ‘beste bestuurder’. Naast Geri waren vanuit de HU ook veel faculteitsdirecteuren, instituuts- en stafmensen aanwezig. Zeker voor herhaling vatbaar!

Ander nieuws dat ook impact had, was het gesprek dat het managementteam van studentzaken onlangs had met Ron Voortman, de programmadirecteur van Ovidius. Het gesprek ging over de koers op het gebied van studentzaken voor de periode 2013 – 2016, zowel kwalitatief als kwantitatief. Binnen de teams van studentzaken is deze koers inmiddels op hoofdlijnen teruggekoppeld en besproken. Waar dat nog niet is gebeurd, zal dat op korte termijn gestalte krijgen. De komende maanden (februari – maart) zal ook met de faculteiten en studenten worden gesproken over de inhoud en implicaties van de koers. Persoonlijk denk ik dat de inhoudelijke lijnen van de koers grotendeels overeenstemmen met de actielijnen die studentzaken al had uitgezet. De koers maakt op mij vooral een studentgerichte, inspirerende indruk. Iets waar we denk ik met elkaar graag de schouders onder willen zetten! Tegelijkertijd zal het realiseren van de koers ook veel van ons vergen, qua efficientie-denken, doorzettingsvermogen en vindingrijkheid. Goede ideeën vanuit de teams van studentzaken, zijn dan ook van harte welkom en zullen worden beloond.

Voor degenen die de meerjarige koers vanuit Ovidius nog niet kenden, dit zijn de hoofdlijnen:

Koers

  • Van ‘iedereen welkom’ naar ‘juiste student bij juiste studie’
  • Van aanbodgericht naar vraaggericht
  • Van consumeren naar participeren
  • Van invoeren naar procesbewaking

Dit betekent

  • Meer en betere matching aan de poort
  • Dienstverlening beter aansluiten op behoefte student
  • Integreren, standaardiseren en digitaliseren functies van studentzaken en daarmee reduceren formatie
  • Meer medior/senior capaciteit op coaching studentenorganisaties en medezeggenschap

De komende maanden zal door het managementteam van studentzaken nog nadrukkelijk en herhaaldelijk aandacht worden besteed  aan de uitwerking van de koers. To be continued dus!

Advertenties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: