Aan de haal met integraal

Vorige week kwamen de managers en directeuren van HU diensten bij elkaar. Het thema waarover we met elkaar spraken was Dienstverlening 2.0 en het leiderschap dat dat van ons vraagt. Dienstverlening 2.0 vraagt om integraal werken, teams die zelfsturend zijn en veel met elkaar samenwerken, proactiviteit en vertrouwen in elkaar opbouwen.

Het overleg was goed! Ik kan ervan genieten als een #tochbestwelabstractthema als ‘integraliteit’ lekker tastbaar wordt gemaakt. Hier een bloemlezing van de dingen die we als HU diensten met elkaar meer mogen gaan vastpakken:

 1. Geen vage termen gebruiken. Verzamel concrete cases en reflecteer hierop met het team. Benoem dingen die al goed gaan en dingen die beter moeten en benoem gewenst gedrag.
 2. Expliciteer nut en noodzaak van beleid en projecten. Draag het uit, communiceer er liever te vaak dan te weinig over.
 3. Informeer elkaar over dingen die lopen. Er loopt soms zoveel tegelijkertijd dat we moeten uitkijken dat we de faculteiten niet overspoelen met onze ideeën, projecten en acties.
 4. Koppel dingen aan elkaar die bij elkaar horen. Bijvoorbeeld acties vanuit studentzaken en bedrijfsvoering m.b.t. de frontoffice.
 5. Vraag je steeds weer af wat de toegevoegde waarde is van onze acties voor de student en de docent. Laten we onszelf blijven uitdagen om te denken vanuit de belangen van de studenten, docenten en bezoekers.
 6. Betrek klanten al in een vroegtijdig stadium bij pilots en projecten. Eigenlijk zouden klanten in elk project moeten participeren.
 7. Anticipeer op veranderingen zoals Ovidius. Wacht niet op volledige informatie, maar neem initiatief, toon lef.
 8. Bij goede dienstverlening horen ook grenzen en kaders. Die mogen we ook aangeven op een heldere manier.
 9. Zet het mobiele nummer in je telefoon van de mensen met wie je veel samenwerkt.
 10. Benadruk kansen, het glas is halfvol, we mogen trots zijn op de HU en dat veel meer uitstralen. Laten we successen meer met elkaar vieren!

Afgesproken is dat we elkaar eens in de maand spreken.

Advertenties
 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: